Wat koop ik op een brocante?

Wat koop ik op een brocante?

Afgelopen maand was ik op vakantie in Frankrijk. Wij gaan elk jaar naar Frankrijk en wat ik dan het leukste vind zijn de brocantes! Ik vind het heerlijk om over de brocantes te struinen. Dit keer zijn we ook naar een brocante geweest in Autry-Issards. Autry-Issards is een klein dorpje wat ligt in de Auvergne. 

Allereerst wat is een brocante?
Brocante betekent oude spullen. Het is een soort vlooienmarkt, waar je allerlei oude spullen kunt kopen. 

De brocante in Autry-Issards was redelijk groot. Er was genoeg parkeerplek, want een boer had zijn land ter beschikking gesteld. Brocantes in Frankrijk worden meestal goed geregeld. Genoeg parkeerplek, kraampje met eten en een toilet aanwezig. 

Wij parkeerde onze auto op het gras en staken de weg over naar het dorpje. Meteen zag ik overal mooie spullen staan en wilde ik vanalles kopen.

Tip! Wanneer je iets leuks ziet koop het meteen, want voor je het weet is het weg. 

Het eerste wat ik tegenkwam was een spiegel. Die moest ik hebben! Hoe leuk zou dit staan boven de bank op mijn plankje. Ik riep mijn vriend erbij, maar die vond de spiegel afgrijselijk. Hij wilde het ‘ding’ niet in huis hebben… Ik liet de spiegel voor wat het was en we liepen door. Met de spiegel steeds in mijn hoofd, bekeek ik de andere kraampjes.

Aan het einde van de brocante was er een dame die allerlei servieswerk verkocht. Ik zag 2 leuke voorraadpotjes en nam ze mee. In totaal was ik voor de voorraadpotjes €4 kwijt. De voorraadpotjes heb ik op de toilet gezet. Zodat ik hier tampons in kwijt kan. 

Met de potjes in mijn hand liepen we verder. In mijn ooghoek zag ik iets schitteren en toen ik goed keek was het een spiegel. Ja, weer een spiegel… Maar dit keer vond mijn vriend hem ook mooi. Ik wist al precies waar ik deze spiegel wilde hangen. Namelijk op het toilet. De man achter de kraam vertelde vanalles over de spiegel. We hebben er alleen niks van verstaan, want het was allemaal in Frans. De spiegel hebben wij voor €25 kocht.

Toen we terugliepen naar de auto kwam ik nog een kraampje tegen en daar verkochten ze 2 hele schattige schilderijtjes. Ik kocht deze voor €1 per stuk. 

In de auto naar huis dacht ik alleen maar aan die andere spiegel. Ik had spijt dat ik hem niet gekocht had. Nadat we een tijdje thuis waren moesten we nog boodschappen doen… 

Mijn vriend en ik deden boodschappen in een dorpje vlakbij de brocante. Nadat wij klaar waren met booschappen doen, vroeg ik mijn vriend of hij mij nog even bij de brocante wilde afzetten. Hij zei: Ja dat is goed. (Dit ging makkelijker dan ik had gedacht!) Hij zette mij af bij de brocante en ik rende naar het kraampje toe. Gelukkig! ze hadden de spiegel nog. Ik vroeg wat de spiegel kostte en de man zei €2. Ik dacht €2? Zo weinig… Ik rekende de spiegel af en rende weer terug naar de auto. 

In de auto liet ik vol trost de spiegel aan mijn vriend zien. Hij moest er om lachen dat ik hem toch gekocht had. 

Nu heeft de spiegel een mooi plekje boven de bank gekregen.

Volgend jaar wanneer ik in Frankrijk ben ga ik zeker weer naar een brocante. Ben benieuwd wat ik dan scoor. 

Wanneer je in Frankrijk bent ga dan zeker een keer naar een brocante. Je weet nooit wat voor leuks je tegenkomt. 

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

xxx Jill Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn ervaring met een Eyelove bril

Afvalbak stickers van de Action