Wat koop ik bij een kringloop winkel

Wat koop ik bij een kringloop winkel
Ik ben al jaren gek op kringloopwinkels en ik kom er dan ook graag. De laatste tijd was dit een beetje afgezwakt, omdat ik niet echt wist wat ik nou met mijn interieur wilde. Totdat ik op Instagram en Pinterest mooie foto’s van interieur tegen kwam met gouden en witte accessoires. Dit wil ik ook! 
Mijn eigen interieur was sober ingericht met veel hout, grijze en beige tinten. Ik wilde dit op vrolijken met wit en goud. De basis van mijn interieur is licht dus ik dacht dat deze switch heel mooi zou gaan staan. Ik ben nog lang niet klaar met het veranderen van mijn interieur maar ik wilde jullie alvast laten zien wat je allemaal voor leuks bij de kringloopwinkel kan kopen. 

Één van mijn favoriete kringloopwinkels is Rataplan in Diemen. RataPlan Diemen is sinds vorige jaar in september verhuisd naar een groter pand. Daar ben ik natuurlijk erg blij om. Hoe groter hoe meer leuke spullen!

Ik vind het erg leuk om door een kringloopwinkel lekker te snuffelen en allemaal leuke dingetjes tegen te komen. Het is niet zo dat als ik naar een kringloopwinkel toe ga altijd met iets thuiskom. Er moet maar net iets leuks tussen zitten wat ik wil hebben. 

Maar waarom ga ik naar een kringloopwinkel? Er zijn natuurlijk genoeg mooie interieurwinkels waar je alles nieuw kunt kopen!
Wat ik zo fijn vind aan een kringloopwinkel is dat je er echt hele leuke ‘schatten’ kunt vinden en dat voor een leuk prijsje. Dat is niet het enige! Ik vind het ook fijn dat ik zo spulletjes kan hergebruiken. 

Voordat ik naar de kringloopwinkel ben gegaan heb ik eerst een moodboard gemaakt op mijn telefoon. Zo kan ik goed zien wat mooi bij elkaar past en wat ik wil kopen. Dit moodboard heb ik in mijn foto album gemaakt op mijn telefoon. Ik maakte een apart album aan met de naam ‘Home decor’.

foto album home decor

Nou genoeg gepraat ik zal jullie laten zien wat ik heb gekocht!

Ik moest natuurlijk voor mijn interieur switch allemaal nieuwe accessoires hebben en dan het liefst in het wit of goud. Ik moet zeggen dat is mij aardig goed gelukt in de kringloopwinkel RataPlan.

Ik wilde eerst mijn salontafel gaan aanpakken en daar had ik wat nieuwe accessoireses voor nodig.

Het eerst wat ik tegen kwam was dit schattige teckeltje met gouden details. Ik kon dit natuurlijk niet laten liggen en had al helemaal bedacht hoe ik dit lieve teckeltje wilde neerzetten op mijn salontafel.

gouden teckel

Ik wilde al een tijdje meer planten in huis, omdat ik denk dat dat iets meer leven en persoonlijkheid aan je interieur geeft. Ik ben zelf niet heel erg fan van planten in huis, omdat ze bij mij vaak het ‘loodje leggen’. Ik heb wel een lievelingsplant en dat is een Orchidee. Ik kreeg voor mijn verjaardag van mijn vriend dan ook een Orchidee als cadeau. We zijn nu ongeveer ander halve maand verder en de plant is nog steeds ‘alive and kicking’! Ik had voor deze mooie plant nog geen potje of een vaas waar ik ‘hem’ in kon doen. Dus was mijn missie om bij de kringloopwinkel een mooie vaas/potje te scoren. En ja dat is mij gelukt! Ik vind deze vaas echt prachtig en past goed bij mijn nieuwe interieur. 

witte vaas

Nadat ik de mooie vaas in mijn mandje had gedaan kwam ik dit gouden ‘antieke’ schaaltje tegen. Ik wist eigenlijk niet waar dit schaaltje voor bedoeld was. Totdat mijn moeder bij mij langskwam en zij dat dit een onderzetter is voor een fles wijn. Nu drinken mijn vriend en ik nooit wijn, maar ik had bedacht dat ik er een mooie kaars op kon zetten.

Ik vond dat ik nu genoeg spulletjes had voor mijn salontafel en ging verder kijken voor mijn plankje boven de bank. De dag voordat ik naar de kringloopwinkel ging, had ik mijn grote spiegel die boven de bank hing ervan afgehaald en samen met mijn vriend een plankje opgehangen. Ik had voor dit plankje lijstjes nodig om quotes of mooie posters in te doen. Het is mij echter niet gelukt om bij de kringloopwinkel lijsten te scoren, maar die heb ik bij de Action gekocht. Wat ik wel heb gevonden is dit schattige rozen schilderijtje. Ik wil op dit plankje oude en nieuwe accessoireses bij elkaar combineren. 

Hoe ziet alles er dan bij elkaar uit?! De lijsten op het plankje moet ik nog opvullen met posters. Maar ik vind dat het best goed gelukt is!

Woon je ook in Diemen of in de buurt van Diemen, ga dan zeker een keertje langs bij RataPlan! Of kijk op de site voor de dichtsbijzijnde RataPlan kringloopwinkel. 
Klik hier voor de dichtsbijzijnde RataPlan kringloopwinkel.

LET’S BE FRIENDS!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen nieuwe blogposts!

5 Comments

  1. I often visit your blog and have noticed that you don’t update
    it often. More frequent updates will give your page higher rank & authority in google.
    I know that writing content takes a lot of time, but you can always help yourself
    with miftolo’s tools which will shorten the time of creating an article to a few seconds.

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Real Techniques mini brush trio

Real Techniques mini brush trio review

Decoreer je eigen bijzettafeltje