Vintage blazer van de kringloopwinkel

Vintage blazer van de kringloopwinkel

Hoe leuk is het dat als je iets vindt in een kringloopwinkel dat het bijna voor jou gemaakt is. Afgelopen week was ik op vakantie in Frankrijk. Wanneer ik in Frankrijk ben, moet ik altijd even langs de kringloopwinkels. Ze hebben hier zoveel leuke oude spulletjes. Je weet nooit wat je tegenkomt…

De kringloopwinkel waar ik het liefst heen ga is de Emmaüs Allier. Deze kringloopwinkel is gevestigd in de stad Moulins. De kringloopwinkel is maar een paar dagen open om iets te kopen. De andere dagen van de week kan je alleen spullen brengen. Ik heb namelijk al een paar keer gehad dat ik voor een dichte deur stond. 

De kringloopwinkel heeft een groot terrein, je ziet door de bomen het bos niet meer… Overal staan spullen, het is een kunst om niks om te gooien. 

Wanneer ik van plan ben om naar een kringloopwinkel te gaan, bedenk ik mij eerst wat ik graag zou willen scoren. Normaal gesproken ga ik meteen naar de interieur spullen, maar dit keer wilde ik de kleding een keer een kans geven. 

Nadat ik de meubels en huishoudelijke spullen was gepasseerd kwam ik bij de kleding. Er hingen veel jurken en tafelkleden. Totdat ik een rek tegenkwam met een stuk of 7 blazers. 

Deze blazers zagen er allemaal nog super mooi uit en ik probeerde eerst een zwarte. Voor mijn gevoel zat deze blazer best goed, alleen was er nergens een spiegel te bekennen. Ik ben toen met het jasje aan, de kringloopwinkel door gelopen opzoek naar een spiegel. Uiteindelijk vond ik een spiegel en heb ik die meegenomen naar de kleding afdeling. Dit viel volgens mij niet zo in goede aarde, want voor hun was het een georganiseerde chaos, Haha. Maar ze lieten mij mijn gang gaan. 

Toen ik in de spiegel keek, zag ik dat het jasje veel te groot was. Jammer, want het was een stoere blazer met hier en daar wat versiering. 

Ik hing het jasje terug en zag dat er nog 6 andere jasjes aan het rek hingen. Ik pakte een leger groene blazer van het rek en trok die aan. OMG, hij zat als gegoten. Zonder in de spiegel te kijken wist ik dat dit jasje voor mij was gemaakt. 

Ik stond voor de spiegel en zag hoe mooi dit jasje om mijn bovenlichaam aan sloot. De mouwlengte is precies goed, normaal gesproken heb ik hier altijd moeite mee omdat mijn armen best lang zijn. De blazer is mooi getailleerd en laat mijn figuur er mooi in uitkomen. Ik wilde dit jasje niet meer uit doen.

Ik besloot mijn vriend er bij te roepen want die kan beter afdingen dan ik.

De vrouw die in de kleding afdeling werkte, vertelde dat deze blazers afkomstig waren vanuit het leger of de politie. Ik weet niet zeker of wij dit goed hebben verstaan in het Frans, omdat ons Frans niet verder komt dan ‘merci’… 

Maar nu kwam het echte werk, namelijk afdingen! Dit is niet een van mijn sterke punten dus heb ik mijn vriend het werk laten doen. 

Met wat handen- en voeten werk zijn wij uiteindelijk op een bedrag van €20 gekomen. Eigenlijk maakte mij de prijs niet zo veel uit. Als deze blazer maar van mij was.

Het leuke aan deze ervaring vond ik dat dit de eerste keer is dat ik iets vintage qua kleding kocht. Normaal gesproken ga ik altijd voor huisaccessoires of meubels. Maar dit keer niet! 

De blazer is een soort tussen jasje. Ik ga deze blazer dragen met een lekkere dikke trui en een sjaal wanneer het wat kouder is.  

Wanneer je een keer in Frankrijk bent, ga dan zeker een keer naar een kringloopwinkel. Je weet noot wat je tegen komt. 

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

xxx Jill Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GOLD MASK – Action

Mijn was ruikt heerlijk!