Too Good To Go – Bakkerij Jongejans

Too Good To Go – Bakkerij Jongejans

Hoe goed is het als je een steentje kan bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Ik zag de Too Good To Go app voorbijkomen bij een video van Aimée van der Pijl. Klik hier voor de video van Aimée. Toen ik deze video had bekeken heb ik meteen de To good to go app gedownload. Ben je benieuwd hoe de To good to go app werkt? Lees dan hieronder mijn review. 

Wat is Too Good To Go?
De missie van Too Good To Go is om te voorkomen dat goed eten in de prullenbak terechtkomt. Ieder jaar gooien we 1/3 van al het eten weg. Bij Too Good To Go willen ze voedselverspilling wereldwijd verminderen. Zij bestrijden voedselverspilling door winkels, bakkerijen, restaurants en traiteurs te helpen hun overtollige voedsel via deze app te verkopen.
Too Good To Go is een app waarmee je (overtollig) eten kunt kopen van restaurants, bakkerijen, supermarkten, etc. tegen een gereduceerde prijs. Je bestelt en betaalt via de app en haalt het eten op in de winkel.

Hoe werkt Too Good To Go app?
Nadat je de app heb gedownload kun je meteen aan de slag. Je maakt een account aan en kunt je locatie voorzieningen aanzetten, zodat de app weet waar je op dat moment bent. Elke dag verschijnen er nieuwe vouchers die je kunt kopen. Wanneer je een voucher wilt kopen wees er dan snel bij, omdat ze maar een paar vouchers per winkel hebben. Het beste is om dit ’s ochtends vroeg te doen, zo heb je de meeste kans op een voucher. Het verschilt per stad wat het aanbod is. Ik woon in Diemen en bij mij kun je veel bakkers vinden op app. Jammie!

Wanneer je een voucher wil kopen klik je erop. Je kunt precies zien hoeveel vouchers er nog beschikbaar zijn. Je ziet ook meteen een tijd wanneer je jouw Too Good To Go producten kunt ophalen. Het enige nadeel aan de Too Good To Go app vind ik dat je alleen met credit card kunt betalen. Gelukkig beschik ik over een credit card, maar niet iederen zal dat hebben. 

Welke voucher heb ik gekocht?
Als ik mijn Too Good To Go app aanklik verschijnt er bij mij bovenaan: Stadsbakker Jongejans. Ik heb hier een Voucher gekocht voor €4,99. Dit ging erg makkelijk, ik vulde mijn betaalgegevens in en ik ontving meteen mijn voucher. Ik kon mijn Too Good To Go producten ophalen tussen 07.30 – 18.00 uur. 

Wat kocht ik voor €4,99?
Toen ik bij bakkerij Jongejans aankwam, liet ik de voucher zien aan de dame en ging ze meteen naar achter. Na enkele secondes kwam ze met een grote gevulde tas aan. Ze pakte van de broodplank nog een gesneden volkoren brood en deed dit erbij. Ze overhandigde mij de tas en vinkte op de Too Good To Go app de voucher af.

Ik was erg nieuwsgierig, maar had met mijn vriend afgesproken om deze tas samen uit te pakken thuis. 

Thuis aangekomen hebben mijn vriend en ik de tas uitgepakt. Wij waren erg enthousiast, de tas was zo goed gevuld en dat voor maar €4,99! In de tas zaten 2 hele broden, 3 halve broden, 1 half krentenbrood, krentenbollen en witte puntjes.

Mijn vriend had een lekker eitje met spek gebakken en heeft daar het brood van bakkerij Jongejans bij gedaan. 

Wij wilde ook graag het krentenbrood proeven, mijn vriend heeft daar lekkere wentelteefjes van gemaakt. 

De rest van het brood wat wij in deze dagen niet opkrijgen, vriezen wij in. Zo wordt er geen eten verspild en wanneer we een sneetje brood willen kunnen wij die vers uit de vriezer halen. 

Tevreden?
Ik ben super tevreden over de Too Good To Go app en bakkerij Jongejans. Ik ga zeker vaker bij deze bakkerij een voucher kopen. De producten die ik kreeg waren allemaal vers. De too Good To Go app ga ik vaker gebruiken en wanneer ik ergens anders een voucher heb gekocht laat ik het in een volgende post zien.

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

xxx Jill Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIY – Hartjes schaaltjes

DIY – Animal jar