Mijn wasmachine stinkt!

Mijn wasmachine stinkt!

Hoe vervelend is het dat als je net een was hebt gedraaid in de wasmachine en het stinkt. Nou heel vervelend! Zo had ik dit de laatste tijd… Ik deed mijn vuile was in de wasmachine en wanneer de wasmachine klaar was, rook het niet fris. Ik vertelde dit aan mijn collega en die kwam met een gouden tip!

Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis. Door deze zeepbacterie ruikt het wasgoed niet fris en schoon als het uit de wasmachine komt.

Dit komt doordat we tegenwoordig op veel lagere temperaturen wassen, daarom is wasmiddel een stuk geconcentreerder dan vroeger. Dit is positief voor het milieu, aangezien er minder wasmiddel gebruikt wordt en minder energie nodig is om het water op te warmen.

Echter zit er ook een keerzijde aan de milieuvriendelijkheid. Doordat wasmiddel veel geconcentreerder is en er niet op hogere temperaturen gewassen wordt, hecht het wasmiddel aan de zeepbak en aan de binnenzijde van slangen. Dit kan op den duur stank veroorzaken. Ook is het mogelijk dat zeepresten meekomen en uw vers gewassen wasgoed vervuilen.

Vetluis is een zeepbacterie die ontstaat bij het wassen op lage temperaturen (tot 40 graden Celsius) en op den duur leidt tot een stinkende wasmachine. De wasmachine wordt niet meer heet genoeg om alle wasmiddel goed op te lossen. Er blijven dan vetten achter waardoor vlekken veroorzaakt worden en de wasmachine zuur en muf kan ruiken.

Maar hoe krijg je je wasmachine schoon en geur vrij?
De gouden tip van mijn collega: NATUURAZIJN!

Het natuurazijn zorgt ervoor dat nare geurtjes verdwijnen en de wasmachine ontkalkt. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat alle oude zeepresten verwijdert worden.

Ik vind dit een super goede tip van mijn collega en heb dit meteen uitgetest. Ik heb mijn zeepbakje schoongemaakt en er daarna een flinke scheut natuurazijn in gedaan.

Daarna heb ik mijn wasmachine op het hoogste aantal graden ingesteld en aangezet.

Toen de wasmachine klaar was met het programma opende ik het deurtje en merkte meteen verschil. Mijn wastrommel ruikt niet meer zo muf. (gelukkig!) Mijn collega vertelde mij dat je elke keer wanneer je een was doet er een beetje natuurazijn bij kunt doen. Zo voorkom je dat de wasmachine vies ruikt en zo zorg je ervoor dat je wasmachine vanbinnen schoon blijft. Hierdoor heb je langer profijt van je wasmachine.

Natuurazijn kan je bij elke supermarkt kopen en is ongeveer €0,50 per fles.

Heb jij nog handige tips? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

xxx Jill Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Appels en peren plukken op het landgoed de Olmenhorst

Wat is een sulfaatvrije shampoo