Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Wat gaat de tijd toch snel! Het is nu alweer 1 mei en Koningsdag is alweer voorbij. Koningsdag was nooit echt voor mij bestemd, ik wist nooit wat ik op deze dag moest doen. Ik ben zelf niet echt van naar festivals gaan en door de straten met een oranje pak aan is ook niet voor mij weggelegd. Dus besloot ik het dit jaar anders aan te pakken.

Ik ben namelijk op een kleedje gaan zitten en heb allerlei spulletjes verkocht. Wat was het geweldig! 

Ik besloot een dag van te voren dat ik met mijn collega mee wilde, want zij zou op Koningsdag op een kleedje gaan zitten in Almere. Zij had de voorgaande jaren dit vaker gedaan, dus kon zij mij alle kneepjes van het vak leren, haha! De dag voor Koningsdag had ik alle spullen die ik wilde verkopen in dozen gedaan. Mijn collega vertelde mij dat niks te gek is. Zelfs je oude bh´s worden verkocht. Ondertussen was ik druk bezig met alles in dozen doen en kwam ik van alles tegen. Bij sommige dingen had ik wel moeite om het in de doos te doen, maar ik had er soms al jaren niet naar omgekeken. ´S avonds zette ik alle dozen en tassen alvast in de auto, zodat ik dat niet ’s morgens vroeg hoef te doen. Mijn wekker ging om 04.00 uur en heb mij toen rustig aangekleed. Mijn collega en ik wilde om 05.30 in de stad zijn, zodat we nog een goed plekje konden bemachtigen. Het was maar goed ook dat we zo vroeg waren, want er zaten al behoorlijk wat mensen. 

Wat verkocht ik op Koningsdag?
Ja, wat verkocht ik niet zou je beter kunnen zeggen! Ik had echt alles overal uit mijn huis vandaan gehaald. Ik had kleding, tasjes, make-up, schoenen, sportkleding, sieraden, interieur accessoires, boeken en nog veel meer. 

Belangrijk als je op Koningsdag met een kleedje je spullen wilt verkopen.
– Zorg dat je er vroeg bij bent, zodat je een goed plekje hebt. Veel in de stad is ook al gereserveerd door mensen die met krijt de dag van te voren hun plekje aangeven.
– Heb genoeg spullen bij je die je kan verkopen. Voor je het weet is alles op. 
– Wat ook handig is dat je wisselgeld heb, zodat als mensen niet gepast betalen dat je het terug kan geven. 
– Durf te onderhandelen! Elke koper die wat bij je wilt kopen, gaat afdingen. Wees niet bang om een bod te doen, als de koper het product wil hebben zal die altijd het bedrag betalen wat jij zegt. Je hoeft natuurlijk niet alles voor €0,10 te verkopen. Het zijn immers jouw spullen, dus jij beslist. 
– Als je veel grote spullen of kleding verkoopt is het handig dat je plastic tasjes hebt. Je kan hier een extra bedrag voor vragen.
– Neem eten en drinken mee. 
– Zorg je dat je met iemand gaat. Dit is leuk voor gezelschap en als je naar de toilet moet is er altijd iemand die op je spullen kan passen.
– Verwacht niet dat je duizenden euro’s omzet, maar iedere euro is er één!
– Wil jij niet met te veel spullen weer naar huis, zorg dan dat je aan het eind van de dag de prijzen wat verlaagd.
– Neem een krukje of stoeltje mee. Als je heel de dag bij je kleedje moet staan is niet fijn. Het is lekker als je af en toe kunt zitten.
– Let goed op je spullen, het kan soms namelijk erg druk aan je kleedje worden.

Wat vond ik ervan?
Ja, ik vond het geweldig! En ga dit volgend jaar zeker weer doen. Ik ben van mijn oude spullen af en heb er iemand anders blij mee kunnen maken. Zo heb ik aan deze dag ook nog een zakcentje verdiend. Je moet het er wel voor over hebben, want je moet vroeg opstaan en je zit heel de dag op het kleedje. Maar ik vond het hardstikke gezellig met mijn collega en we hebben een leuke dag gehad. Uiteindelijk had ik bijna alles verkocht en ging ik naar huis met één verhuisdoos.

Ga jij volgend jaar ook op een kleedje staan of heb jij dit jaar dat ook gedaan?! Laat het mij weten in de reacties!

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

xxx Jill Evelyn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aliexpress verslaving?

Hier wordt mijn haar blij van!