Is dit het geld waard?! #1 – Rituals geurkaars

rituals geurkaars
In dit artikel wil ik producten kritisch bekijken of ze het geld waard zijn.

Ik kreeg deze mooie geurkaars van Rituals van mijn schoonouders voor Kerst. Het is een heel mooi cadeau om te krijgen en om te geven. Ik ben iedergeval heel blij dat ik hem heb mogen ontvangen. Maar is dit het geld waard?!

De kaars is mooi verpakt in een zwart doosje. Op de achterkant van het doosje staat de geur omschrijving: Een aromatische opening van jenverbes en frisse cardamongeur, het heeft een pittig hart vermengt met ylang ylang en gevolgd door patchouli, vetiver en rijke amber noten.

Deze geur spreekt mij enorm aan. Ik ben heel erg fan van de geur amber en dat gemend met patchouli is ‘heaven’! Het is een rijke warm geur en voor de winter vind ik dit heerlijk. Het geeft mij echt een knus en warm gevoel thuis. Wanneer je het doosje openmaakt ruik je meteen de heerlijke geur.

is dit het geld waard

 

Wanneer je de kaars voor het eerst aansteekt moet je hem minimaal 4 uur laten branden. Dit zorgt ervoor dat de kaars een egale verbranding krijgt. Wanneer je hem korter dan 4 uur laat branden, kan het gebeuren dat wanneer je de kaars weer opnieuw aansteekt dat de wax alleen smelt bij de lont. Dit zou erg zonde zijn want je maakt dan niet optimaal gebruik van je kaars. De branduren zullen dan ook korter zijn. Je hebt dan minder lang plezier van je kaars. Rituals zegt dat wanneer je een egale verbranding hebt, je 60 uur kan genieten van je kaars.

Ik heb de kaars minimaal 4 uur laten branden en heb hem uitgeblazen toen ik naar bed ging. De kaars heeft een mooi plekje op mijn salontafel gekregen. Pas wanneer de wax goed is gesmolten ruik je de geur. Ik vind zelf dat je de Rituals kaars in een wat grotere ruimte niet zo goed ruikt. Dit komt doordat je went aan een geur als je er al eventjes in zit. Zodra je langs de kaars heen loopt of de kamer binnenkomt ruik je hem goed.

Ik heb de kaars ook in het toilet gezet, om te kijken of je hem beter ruikt in een kleinere ruimte. Gelukkig was dit wel het geval! Ik vind het jammer om deze luxe geurkaars in het toilet te zetten. Ik ga ’s avonds misschien maar 3 keer naar het toilet en vind het dan jammer om de kaars alleen daar te kunnen ruiken. Wat Rituals op hun site verteld is wanneer je dezelfde geurstokjes erbij neerzet dat de geuren elkaar versterken. Dat zou voor mij wel een oplossing kunnen zijn, want zo heb ik meer plezier ervan in de woonkamer.

rituals geurkaars

 

Vind ik het mijn geld waard?
Ik heb deze kaars gekregen voor Kerst, maar of ik heb zelf een keer zou kopen? Uhmm, ja ik denk het wel! Ik vind de Rituals kaars er luxe uitzien en het geeft mij ook een voldoening om de kaars aan te steken. Wanneer de kaars op is kan ik erzelf nog een waxinelichtje in doen of kan ik de houder gebruiken voor mijn make-up kwasten. De kaars is prijzig, ik had dan ook wel wat meer van de sterkte van de geur verwacht.

Verkrijgbaar bij Rituals voor € 29,50

 

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wilkinson intuition sensitive care

Wilkinson intuition sensitive care review

Kiko perfect gel duo & coloured balm review