Helemaal hip met een Pannenkoekenplant

Helemaal hip met een Pannenkoekenplant
Wanneer je door de woontijdschriften of op Pinterest bladert, zie je overal de Pannenkoekenplant voorbij komen. Het is helemaal hip om zo’n plantje in huis te hebben. Natuurlijk kon ik niet achterblijven en heb ik de Pannenkoekenplant in huis gehaald!

Waar komt de Pannenkoekenplant vandaan?
Pilea peperomioides (Pannenkoekenplant) is een plant uit het plantengeslacht Pilea. Dit geslacht behoort tot de brandnetelfamilie. Pilea peperomioides komt van nature alleen maar in China voor, in het bergachtige gebied van de provincie Yunnan.

Waarom heet het Pannenkoekenplant?
De Nederlandse naam pannenkoekenplant verwijst naar de ronde vorm van het blad die aan een pannenkoek doet denken. In Engeland heeft de plant de naam Chinese money plantPilea peperomioides heeft opvallend grote ronde bladeren en vlezige stengels. De bladeren hebben een doorsnede van ongeveer 10 cm en staan iets uit het midden op de bladsteel. De plant bereikt een hoogte van 30–40 cm (maximaal 60 cm) en bloeit met onopvallend kleine witte bloemen.

Verzorging van de Pannenkoekenplant
De Pannenkoekenplant heeft ongeveer iedere week een beetje water nodig. Controleer regelmatig door een vinger in de grond te stoppen hoe droog de grond is. Zorg dat de grond van de Pannenkoekenplant vochtig blijft. Uitdroging van de grond én een overschot aan water zijn allebei dingen waar de Pilea Peperomioides niet goed tegen kan. De Pannenkoekenplant houdt van een zonnige en lichte omgeving.

Waar kan ik een Pannenkoekenplant kopen?
De Pannenkoekenplant wordt verkocht bij verschillende tuincentrums. Het plantje kost ongeveer tussen de €7 en €15.

Ik vind de Pannenkoekenplant er erg leuk uitzien, met zijn grote ronde bladeren. Het geeft een leuk en speels effect in je interieur. Ik kan niet wachten totdat die wat groter wordt, misschien kan ik hem dan overpotten in een grotere pot en ‘hem’ dan een mooi plekje naast de bank geven.

LET’S BE FRIENDS!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen nieuwe blogposts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat koop ik bij een kringloop winkel #2

Aliexpress verslaving?