Citytrip Berlijn #2

Citytrip Berlijn #2

…Wakker worden in Berlijn. Woensdagochtend werd ik rond 08.00 uur wakker en ben ik onder de douche gesprongen en heb mij aangekleed. Het was namelijk tijd voor het ontbijt. Het ontbijt was niet inbegrepen in de prijs, je betaald hier €12,50 per persoon voor. Mijn moeder en ik besloten dat we in het hotel gingen ontbijten. Het ontbijt was heerlijk. De ontbijtzaal was huiselijk ingedeeld en er was genoeg plek voor iedereen.

Na ons ontbijt, besloten wij de stad te gaan verkennen. Maar niet voordat ik nog een foto van de receptie had gemaakt. Hoe leuk zijn deze gouden spiegels aan de muur!

Wij liepen de luxe winkelstraat in en zagen een winkel die allerlei prullaria verkocht. Daar moesten we natuurlijk een kijkje gaan nemen. De winkel verkocht woonaccessoires. Mijn oog viel meteen op iets wat ik wilde hebben. Ik zag in de winkel een hele collectie servies staan met gouden sterretjes. Ik besloot hier een foto van te maken, zodat ik wanneer ik terug op de hotelkamer was hier nog even rustig naar kon kijken. Misschien kwam ik bij een andere winkel nog wel iets leukers tegen…

In de winkel stond een stelling met schattige kleine potjes van Nutella. Iets wat je echt niet nodig hebt, maar wilt hebben!

Wij besloten dit keer de bus te pakken. Op enkele blogs had ik gelezen dat bus 100 langs alle ‘highlights’ rijdt van Berlijn. 

Wij zijn lekker gaan zitten in de bus en besloten wanneer we iets zagen wat we wilden zien, uit te stappen. Sommige bussen in Berlijn zijn dubbeldekkers. Het is heel leuk om boven in de bus te zitten, zo heb je een beter uitzicht.

Nadat we enige tijd in de bus hadden gezeten, stapten wij uit. Wij zijn uitgestapt bij de Brandenburgertor. De Bradenburgertor bevindt zich in een drukke straat met hier en daar wat winkeltjes. Wij besloten eerst de winkelstraat af te lopen en dan te eindigen bij de Brandenburgertor.

De Brandenburgertor is gigantisch groot en er staan veel mensen foto’s te maken. In de buurt van de Brandenburgertor zijn veel herdenk monumenten van de oorlog. Wij zijn hier even wezen kijken en er schoot mij iets te binnen dat hier ook het monument Holocaust zou moeten zijn. Nog geen 5 minuten lopen waren we bij het Holocaust monument…

Jeetje! Wat overweldigend was dit zeg. Midden in de stad staan 2711 betonblokken van verschillende hoogtes bij elkaar. Wij zien hier toen door heen gelopen. In het midden van het monument stopten wij even om de mensen te herdenken die waren overleden. Er hing een hele rustige sfeer en het was net of je even niet in de drukke stad van Berlijn was.

Monument Holocaust: Het bestaat uit 2711 betonblokken variërend in hoogte van 20 cm tot 4,5 meter met een onderlinge tussenruimte van 95 cm. 

Het was onderhand al avond en wij hadden nog niks gegeten. We besloten even terug te gaan naar het hotel om ons even op te frissen. Rond 20.00 uur verlieten wij ons hotel om opzoek te gaan naar een eettentje. Eerder op de dag hadden wij gezien dat er in onze straat een Hardrock cafe was. Wij liepen naar binnen en ook meteen weer naar buiten. Er was namelijk geen plek meer en de wachttijd was 90 minuten. Wij lieten het Hardrock cafe achter ons en liepen verder de straat in. We kwamen een restaurant tegen waar ze tapas serveerde. Wij besloten hier te gaan eten… Dit hadden wij beter niet kunnen doen, want het was echt een aanfluiting. De tapas die wij besteld hadden waren gewoon niet lekker. Nergens zat een smaak aan.

We stonden na nog geen 30 minuten weer buiten en liepen toen terug naar het hotel. Op de weg terug naar het hotel kwamen wij de Lidl tegen en hebben hier nog het één en ander gehaald, omdat we eigenlijk nog een beetje trek hadden. 

Op de kamer hebben wij een zakchips open getrokken en hier nog lekker van gesmikkeld. 

Ben je benieuwd hoe onze citytrip is verlopen, meld je dan zeker aan voor de nieuwsbrief zo mis je geen enkele post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Benefit wenkbrauw product

Benefit wenkbrauw product

DIY – planten ecosysteem