Appels en peren plukken op het landgoed de Olmenhorst

Appels en peren plukken op het landgoed de Olmenhorst

Dit weekend was ik vrij en besloten mijn vriend en ik een ontspannen weekendje ervan te maken. Zaterdag hebben wij niet zo veel gedaan.

Zaterdag avond zat ik op de bank en was wat aan het rond surfen op het internet. Ik wilde iets leuks doen de volgende dag. Ik zocht op Google naar leuke activiteiten voor de zondag. Ik kwam op een site terecht met leuke ideeën. Ik las daar een stukje tekst over appels plukken.

Ik ben meteen verder gaan zoeken op het internet naar de dichtstbijzijnde appelgaarde.

Het landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek sprak mij erg aan. Ze hebben een mooie site waar al hun activiteiten duidelijk zijn uitgelegd. Ik stelde het idee voor aan mijn vriend en die was er voor in.

(Goed om te weten: je hond mag mee, als de hond maar is aangelijnd.)

Vandaag stonden we bijtijds op en ontbeten lekkere croissants. Rond 11.00 reden wij van huis weg. Het was ongeveer een klein half uurtje rijden.

het landgoed Olmenhorst

Toen wij het landgoed opreden was het mega druk. Het was overigens goed georganiseerd want er was voor iedereen plek. Het parkeren in het weekend kost €3 per auto.

het landgoed Olmenhorst

Nadat wij onze auto hadden geparkeerd liepen wij het landgoed op. Overal waren mooie appelbomen te zien.

het landgoed Olmenhorst

Tip! Neem een tas mee, waar je de geplukte appels en peren in kunt doen.

Het was onze eerste keer dus we wisten niet zo goed wat ons te wachten stond. We hadden iedergeval een grote Action tas mee, zodat wij daar onze geplukte appels en peren in konden meenemen. Het landgoed de Olmenhorst verkoopt geen plastic tasjes. Je moet dit echt zelf meenemen!

Voordat je de appels gaat plukken is het van belang dat je even de instructies en regels goed leest.

het landgoed Olmenhorst

We volgden de bordjes en allereerst liepen we langs de Santana appelbomen. De appelbomen die het dichts bij de ingang stonden waren al behoorlijk leeg. We moesten dus echt even de appelboomgaarde door om nog wat appels te scoren. Toen we iets verder door waren gelopen, waren er nog genoeg appels om te plukken.

het landgoed Olmenhorst

Met al wat aardig appels op zak liepen wij verder het landgoed op. Op het landgoed kan je niet alleen appels plukken, maar ook peren. Wij besloten naar de perenbomen te gaan, maar voordat je daar was moest je nog een aardig stukje lopen. Voordat we bij de perenbomen waren zagen wij op het landgoed nog een leuk winkeltje. Het winkeltje verkocht namelijk zelfgemaakte kaarsen. In het winkeltje worden ook workshops gegeven.

het landgoed Olmenhorst

De route bracht ons naar een super leuk restaurantje op het landgoed. Het restaurant heet de Fruitloods, hier werd vroeger het fruit gesorteerd. Wij hebben hier zelf niks gegeten of gedronken, omdat onze hond er niet in mocht. Maar dat was niet erg.

Tegenover de Fruitloods stond een klein marktje met wat leuke spullen. Ze verkochten er honing, knoflook, lavendel, schapenvachten en nog andere leuke dingen.

het landgoed Olmenhorst

Wij zelf hebben op de markt nog 2 lavendel zakjes gekocht.

het landgoed Olmenhorst

Nadat we over de markt hadden gelopen, kwamen wij eindelijk bij de perenbomen aan. We plukte hier 4 grote peren.

het landgoed Olmenhorst

Met de appels en peren in de tas liepen we naar de uitgang. Bij de uitgang was een kassa, dit was niet de enige kassa op het landgoed. Overal vind je kassa’s waar je jouw geplukte fruit kunt betalen. Je kunt bij de kassa met contant geld of je pinpas betalen.

Het meisje achter de kassa legde onze tas met fruit op de weegschaal. De geplukte appels en peren kostte €8 bij elkaar.

https://www.olmenhorst.nl/het-landgoed/welkom.html

Tip! Bij de kassa waar je je geplukte fruit kunt betalen, koop daar ook meteen een uitrijkaart.

We liepen naar de auto terug en zijn meteen door gereden naar de Albert Heijn om een appeltaart mix te kopen. Terwijl ik deze blogpost schrijf zit mijn appeltaart in de oven. Jammie!

Mijn vriend en ik hebben een super leuke dag gehad. Wij vonden het erg leuk om ons eigen fruit te plukken. Ik vind het dan ook zeker een aanrader om hier een keer naar toe te gaan. Je bent lekker buiten en plukt ook nog eens je eigen fruit. Overal staan medewerkers die je informatie kunnen geven over de soorten. Ik vind het erg goed geregeld allemaal.

Wees wel voorbereid dat het op zondag erg druk is. Overal lopen gezinnen met kleine kindjes.

Kijk vooral even op de site van het landgoed de Olmenhorst. Hier vind je informatie en de openingstijden.

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

xxx Jill Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diadermine zeep – review

Mijn wasmachine stinkt!