Citytrip Berlijn #1

Citytrip Berlijn #1

Afgelopen zomer vroeg mijn moeder, waar ik graag naar toe wilde op citytrip. Ik moest er eventjes over nadenken, omdat ik eigenlijk niet zo snel iets kon verzinnen waar ik héél graag naar toe wilde. Ik heb toen wat research gedaan op google en kwam al snel tot de conclusie dat Berlijn een hele leuke stad is om te bezoeken. Mijn moeder en ik hebben samen de knoop doorgehakt en daarna meteen geboekt.

Eindelijk was de zomer voorbij en kwam de citytrip naar Berlijn steeds dichterbij.

Maandag 15 oktober was mijn eerste dag van mijn vakantie. Ik besloot deze dag rustig aan te doen en wat laatste dingetjes voor de citytrip te kopen. Je kent het wel kleine verzorgingsproducten, want ja we reisden alleen met handbagage.

Ik pakte mijn trolley in en probeerde zo min mogelijk mee te nemen. Dit was voor mij moeilijker dan gedacht, want ik neem altijd veel te veel mee…

Dinsdag 16 oktober 04.15 uur werd ik opgehaald door mijn moeder. We waren binnen 15 minuten op Schiphol. Op Schiphol was het nog erg rustig en waren al snel door de doaune. Mijn moeder en ik hebben nog even bij de winkeltjes gekeken en zijn toen rustig aan naar de gate gegaan. Om 06.20 was het tijd om te boarden.

De vliegtijd naar Berlijn is ongeveer 60 minuten, super snel. Heerlijk vind ik dat! 

De deuren van het vliegtuig gingen open en we liepen het vliegtuig uit. We liepen de slurf door en stonden eigenlijk meteen buiten. Dit vliegveld was voor mijn gevoel superklein. Op luchthaven Berlin Tegel was het even zoeken naar de bussen, maar nadat we het gevraagd hadden aan een medewerker hadden we het meteen gevonden. 

Wij kochten een enkele reis naar het centrum en liepen naar de bushalte. (Een enkele reis kost €2,80.) Mijn moeder had al het één en ander uitgezocht en wist precies welke bus we moesten hebben. We stonden nog geen 5 minuten te wachten en daar was de bus al. We stapten in de bus en reden in ongeveer 20 minuten naar ons hotel. 

Ons hotel lag midden in het centrum. Het hotel waar wij overnachten is zeker een aanrader. Het hotel is modern ingericht, de kamer was schoon en netjes. 

Mijn moeder en ik waren ingecheckt in het hotel om 09.15 uur. Dit was natuurlijk veel te vroeg om al de kamer op te kunnen. Wij lieten onze bagage achter en zijn toen de stad gaan verkennen. 

Het hotel bevindt zich in een zijstraat van een drukke winkelstraat, de Kurfürstendamm. In deze winkelstraat bevinden zich luxe mode winkels. In de straat zijn genoeg bushaltes waar je opkunt stappen naar andere wijken van het centrum. Wij hebben geregeld gebruik gemaakt van de bus, omdat Berlijn een hele grote stad is.

Wij liepen door de winkelstraat en ongeveer 300 meter van het hotel bevind zich een DM! Oh my god, deze winkel is geweldig. In deze winkel vind je allerlei verzorgingsproducten. Mijn moeder en ik waren er als snel achter dat wij volgende keer wanneer wij weer naar Duitsland gaan een grote koffer inchecken. In Duitsland zijn de verzorgingsproducten véél goedkoper dan hier in Nederland.

Nadat we met de DM hadden kennis gemaakt zijn wij verder gelopen en kwamen wij een Starbucks tegen. Hier hebben wij een kopje thee gedronken en een kaneelbroodje gegeten. De kaneelbroodjes van de Starbucks zijn hemels!

Na heerlijk even gezeten te hebben bij de Starbucks zijn wij verder gaan winkelen. Wij hebben lang door de winkel straten geslenderd en op een gegeven moment kregen we een beetje trek. Wij hebben toen bij een Italiaanse lunchroom geluncht. Wij hebben samen een pizza gedeeld. Nadat ons buikje vol zat hebben wij de stad verder verkend.

Quattro formagi pizza zonder tomatensaus, hier mag je mij voor wakker maken!

Ongeveer rond 19.00 uur zijn wij naar het hotel gegaan en konden we de kamer op.

De hotelkamer was erg ruim en modern ingericht. Wij hadden de enige kamer van het hotel met een balkonnetje. We hebben verder niet zoveel meer gedaan en ben lekker rond 21.00 uur in slaap gevallen…

Ben je benieuwd hoe onze citytrip is verlopen, meld je dan zeker aan voor de nieuwsbrief zo mis je geen enkele post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De oplossing voor droge nagelriemen!

Benefit wenkbrauw product

Benefit wenkbrauw product