Wat doet Castor olie/Wonderolie?

castor olie review
Wat doet Castor olie/Wonderolie?
Heb jij al wel eens van Castor olie gehoord? Ik eerst ook niet! Totdat ik op internet naar producten zocht die haargroei zouden stimuleren. Ik ontdekte Castor Olie. Maar wat is Castor olie?
Castor Olie is ook wel bekend als Wonderolie en wordt gewonnen uit vruchten van de bijzondere ‘Wonderboom’. De boom kwam oorspronkelijk alleen voor in Afrika, totdat deze ook in het Caribische gebied werd geïntroduceerd. Nadat de wonder bonen gerijpt zijn, worden ze langzaam gekookt en tot olie verwerkt.

Maar wat kan je allemaal met Castor olie/Wonderolie?

De Castor olie/Wonderolie die ik gebruik is van het merk Secret d´Afrique. Deze olie wordt verkocht bij Kruidvat. Secret d’Afrique Jamaican Black Castor Oil is een helende olie met gebrande en gemalen Jamaicaanse castorbonen, die zijn gekookt tot 100% pure biologische olie. Deze pure en ongeraffineerde oliën behouden hun voedzame eigenschappen.

castor olie ingredienten

Langere wimpers?
Op internet zijn er veel artikelen te vinden dat Castor olie de haargroei zou bevorderen. Echter is dit nooit bewezen. Maar het is het proberen waard, je weet maar nooit of het bij jouw wel werkt en je opeens van die mooie ´Bambi´ ogen krijgt. Ik zelf heb dit nog nooit uitgeprobeerd. Nouja, nog nooit geprobeerd? Is ook niet helemaal waar. Ik heb het 3 dagen volgehouden om het te gebruiken en ben daarna gestopt. Dat is natuurlijk veel te kort om echt resultaat te zien. 

Hoe gebruik je de Castor olie voor je wimpers? Je doopt een wimperborsteltje in de Castor olie en kamt met het borsteltje zachtjes over je wimpers heen. Je doet dit elke avond voordat je naar bed gaat. Na verloop van tijd kan het zijn dat je wimpers voller en langer worden. Laat mij in de reacties weten of jij het al een keer heb uitgeprobeerd. Heb jij geen wimperborsteltje thuis liggen, maar wel een oude mascara? Maak dan je oude mascaraborsteltje schoon en gebruik die om je wimpers mee te kammen.

castor olie

Glanzend en gezond haar?
Dit heb ik wel al een paar keer uitgetest. En ik moet zeggen het werkt echt! Hoe gebruik je de Castor Olie in je haar? Er zijn verschillende methodes die je kan toepassen. Meestal doe ik een paar druppels in mijn hand en masseer ik dit in mijn hoofdhuid. Zo bevorder je de haargroei en de doorbloeding. Tevens is dit natuurlijk ook lekker ontspannend. Wanneer ik mijn hoofdhuid heb ingemasseerd, bind ik mijn haar bij elkaar en doe het in een knot. Ik doe dit meestal in de avond net voordat ik naar bed ga. Zo kan het heel de nacht goed intrekken. Als ik ´s ochtends wakker word spoel ik alle olie onder de douche uit mijn haar. Daarna was ik mijn haren grondig met shampoo. Wanneer je je haren erna niet wast met shampoo zal je haar vet zijn. Nadat ik mijn haren heb gewassen, föhn ik mijn haar. Ik zie echt dat mijn haar een hele mooie glans heeft gekregen. Mijn haar voelt super zacht aan en ziet er ook gezonder uit. Je kan de Castor olie ook alleen in de punten van je haar aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je lange lokken zachter, pluisvrij en gezonder aanvoelen. 

Vollere wenkbrauwen?
Iedereen heeft wel eens te veel wenkbrauw haartjes bij zich zelf weggehaald en er daarna spijt van gehad. Zeker toen vorig jaar de vollere wenkbrauwen weer in waren. Zoals ik hierboven beschreef over de lange wimpers, is het nooit bewezen dat er echt haartjes bijkomen, maar je kan het wellicht proberen. Je gebruikt hiervoor een wenkbrauwborsteltje en doopt die in de olie. Je kamt er je wenkbrauwen mee en laat het goed intrekken. 

Verzorgde nagelriemen en sterke nagels?
Het hoge gehalte aan vitamine E in Castor olie helpt bij het versterken van de nagels, om problemen zoals breuken en droogheid te voorkomen. Castor olie wordt aangeraden om de nagelriemen te voeden en de ontwikkeling van infecties of ingegroeide teennagels te voorkomen.

castor olie nagelriemen

Droge huid?
Heb jij last van droge plekjes op je huid? Smeer dan een beetje Castor olie op de plekjes en je zult merken dat de droge plekjes snel verdwijnen. 

Verkrijgbaar bij Kruidvat:
100 ml 7,05

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

siliconen spons review

Hoe werkt de siliconen spons?

Hoe leuk is dit! Action aroma diffuser

aroma diffuser action