Verantwoord een terrasje pakken in de zomer.

Het is nu de maand april en dat betekent dat het steeds lekkerder weer gaat worden. De zon komt weer te voor schijn… Maar dat betekent ook dat je huid hierdoor meer te voortduren heeft. Maar hoe kan je nu het beste verantwoord in de zon zitten op een terras?

Niet alleen in de zomer maar ook in de winter, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen UV straling.

Wat is UV straling?
De zon is een vuurbal die een onvoorstelbare hoeveelheid energie uitstraalt. Dat we niet onbeperkt kunnen zonnen, komt vooral door een klein deel van alle zonnestralen: de ultraviolette straling (UV). Te veel UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken: op korte termijn verbranding, op lange termijn een versnelde veroudering van de huid, maar ook een grotere kans op huidkanker. De hoeveelheid UV-straling hangt niet af van de temperatuur. Ook op een zonnige dag met lage temperaturen kan er veel UV-straling zijn. Er zijn drie soorten UV-straling.

Wat zijn de 3 soorten UV straling?
UV-A straling de A = anti-aging. Dat betekent dat je huid door deze straling veroudert.
UV-B straling de B = burning. Hierdoor krijg je een bruine teint, maar wanneer je te lang in de zon zit zal je verbranden.
UV-C straling is schadelijk voor de huid. Deze straling bereikt de aarde niet, want dit wordt tegen gehouden door de ozonlaag.

Het is daarom erg belangrijk om onze huid te beschermen. Maar hoe bescherm je je huid het beste? Door zonverzorgingsproducten te gebruiken!

Zonverzorgingsproducten zorgen ervoor dat je huid beschermt is tegen UV-A en UV-B straling. In alle zonneproducten in Nederland is het verplicht om een UV-A en UV-B filter te hebben.

Maar welke SPF kies je?
Hoe hoger de SPF hoe meer beschermd je bent. Ikzelf kies altijd een SPF 50 voor mijn gezicht, omdat mijn gezicht sneller verbrandt dan mijn lichaam.
Er zijn verschillende SPF categorieën:
SPF 6
SPF 15
SPF 30
SPF 50

Maar hoe kun je je het beste beschermen als je besluit om na je werk lekker een terrasje te pakken. Het beste zou zijn om je gezicht te reinigen en een zonneproduct 30 minuten voordat je in de zon gaat aan te brengen en elke 2 uur opnieuw te smeren. Maar veel vrouwen dragen make-up en hebben geen zin om hun make-up te verwijderen. Maar wat kan je dan het beste doen?

De producten die ik gebruik zijn van Shiseido.
Shiseido is gespecialiseerd in zonneproducten. Nu zul je denken maar hoe breng ik dan die creme aan over mijn make-up?

Wanneer het mooier weer begint te worden, maak ik mijn handtas ‘summer ready’. Dit doe ik door 2 producten van Shiseido in mijn handtas te stoppen. Shiseido Sports BB 50+ is een zonneproduct met een kleurtje. Dit product is superfijn om aan te brengen over je make-up. De textuur is erg licht, zodat je dit makkelijk met een deppende beweging kunt in masseren. Doordat het product zo licht is van textuur, zal je make-up hierdoor niet verschuiven. Het tweede product wat ik meeneem in mijn handtas is de Shiseido UV Protective Compact Foundation SPF 30. Sowieso vind ik het erg fijn om gedurende de dag mijn gezicht te matteren met een poeder. Het fijne aan deze poeder is dat het matteert en hoge SPF heeft, hierdoor ben ik heel de dag goed beschermd.

Laat het mooie weer maar komen, ik ben er klaar voor!

Producten zijn te koop bij Douglas:
Shiseido Sports BB 50+ – €26,19
Shiseido UV Protective Compact Foundation SPF 30 – €29,06

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezichtsroller wat is dat?