Aloë Vera wat kan je er allemaal mee?!

Ik ben gek op natuurlijke huidverzorgingsproducten. Dan kan Aloë Vera natuurlijk niet ontbreken in mijn huidverzorgingsstash! Een paar maanden geleden kocht ik een Aloë Vera plant bij de Ikea. De Aloë Vera plant heb ik goed verzorgd en is erg groot geworden. Toch vind ik het zonde om er wat bladeren vanaf te snijden. Daarom ging ik op pad en kocht ik bij de Action een pot Aloë Vera gel.

Afkomst en geschiedenis

Met hun blauwgroene puntige, stekelige bladeren lijken de Aloë’s op cactussen., daarentegen zijn het vetplanten. Oorspronkelijk komt Aloë Vera uit Afrika en van het Arabisch schiereiland. In de oudheid gebruikten Griekse artsen de plant als medicinaal middel. Een van de bijnamen van de plant is ‘woestijnlelie’.

Aloë Vera ook gezond?

Aloë Vera is een voedingssupplement en is bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Aloë Vera bevat mineralen, vitamines en enzymen die je gezondheid bevorderen. De belangrijkste zijn de vitamines A, C en E, en mineralen als calcium, kalium, ijzer en zink. Het is niet de bedoeling dat je de Aloë Vera gel van de Action in je mond stopt. Er zijn verschillende vitamine pillen te verkrijgen met Aloë Vera.

Welke Aloë Vera gel heb ik gekocht?

Ik heb de Aloë Vera gel gekocht bij de Action. De Aloë Vera gel is te vinden bij de huidverzorgings producten, voor maar €1,98! Dat is geen geld! De pot bevat 300 ml. Het merk is Betty´s Nature, ik heb zelf nog nooit van dit merk gehoord maar dat heb ik wel vaker bij de Action. Wanneer je de pot openmaakt zie je een jelly-achtige substantie. Houd de pot niet te schuin, want het drilt alle kanten op, haha! 

Als ik een beetje Aloë Vera gel op mijn huid aanbreng, voelt het meteen lekker koud aan. De gel smeert makkelijk uit en trekt meteen in. Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat de gel zo snel intrekt, omdat het niet een comfort bied. Mijn huid wordt er niet zacht van, het is alleen goed gevoed. 

Ingrediënten
Op de verpakking staat 92% Aloë Vera gel, dat is best veel. Vaak zie je in producten dat er maar heel weinig goede ingrediënten in zitten, maar dat is hier niet het geval. Het product is parabenen, alcohol en parfum vrij. 

Wat kan je allemaal met Aloë Vera?

Huidverzorging
Het sap van de Aloë Vera plant kalmeert de geïrriteerde huid en helpt tegen verbranding door zon, blaren en eczeem. Dat is ook de reden dat Aloë Vera aan veel cosmetica-, en huidproducten is toegevoegd. Als je een eerstegraads brandwond hebt, kun je een beetje Aloë Vera gel op de brandwond smeren. Het verkoelt de huid onmiddellijk. In Aloë Vera zitten stoffen die het genezingsproces van de huid versnellen. Ik zelf gebruik de Aloë Vera voor mijn lichaam, wanneer ik heel de dag in de zon heb gezeten is het een ideaal product om mijn huid te kalmeren en te hydrateren. 

Mondverzorging
Mensen die last hebben van irritante mondzweertjes of aften hebben baat bij het innemen van Aloë Vera poeder of gel. Het evenwicht in de mond wordt erdoor hersteld. Ook het poetsen van je tanden met Aloë Vera poeder is heel goed. Het werkt pijnstillend bij tandvleesproblemen en vermindert tandplak.

Wil jij na het lezen van deze blogpost ook de Aloë Vera gel aanschaffen? Kijk dan zeker even bij de Action.

LET’S BE FRIENDS!
Dankje wel voor het lezen van deze blogpost en vergeet je zeker niet te aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer een nieuwe blogpost.

xxx Jill Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Weg met scheerirritatie!

Tropical scheergel van Kruidvat, yummie!